Lansăm Podcastul „Conversații despre locuire”!

Cover-Conversatii-1280x720.jpg

Podcastul “Conversații despre locuire” spune povestea caselor noastre: unde locuim, cum locuim, cum ne împăcăm cu vecinii, ce nevoi avem pentru a ne simți acasă mai în siguranță, mai la adăpost, mai bine.

Vom aduce laolaltă oameni și povești din teren: de la bloc, din casa cu bulină, din așezări informale, din ghetou etc. Le vom asezona cu resurse de gândire și inspirație din afară și de la specialiști din varii domenii – arhitecți, urbaniști, istorici, geografi, sociologi, ingineri, economiști. Aspirația noastră este de a crea un spațiu de reflecție cu privire la provocările locuirii în diferite comunități din România. Astfel vrem să contribuim la o mai bună conștientizare și asumare a soluțiilor ce pot fi adoptate pentru aplanarea acestora. 

Primul episod, astăzi lansat, este dedicat așezărilor informale, acele comunități în care oamenii locuiesc în case pentru care nu au forme legale: titluri de proprietate, autorizații de construire etc.

Ascultați episodul aici:

Lansarea Podcastul “Conversații despre locuire” și acest prim episod fac parte din proiectul “La barăci: fără curent, fără apă, fără acte”. Acest proiect este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.inovarecivica.fdsc.ro). Apelul de proiecte 2020 a fost lansat cu sprijinul Enel România. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „Fondul pentru Inovare Civică”.

Locuire Informală

Locuireinformala.ro își propune să crească într-o bibliotecă de resurse care să ajute la o mai bună înțelegere a fenomenului de locuire informală, dar și la mobilizarea pentru găsirea și implementarea de soluții.


2 comentarii

 • Constantin Dumitrascu

  11 decembrie, 2020 at 11:30

  Felicitări pentru idee ! Sunteti minunați ! Succes in demersul vostru , în activitatea voastră!

  Răspunde

 • Livia

  21 ianuarie, 2021 at 7:59

  Nu gasesc link-ul spre podcast si pe ce platforme poate fi ascultat ? Pe Spotify este ? Sau poate ca nu ati mai inregistrat inca alte episoade ?

  Răspunde

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.